Hieronta hoitotapahtumana

Ammattilaisen tekemä hieronta on turvallista ja tehokasta kehon ja mielen hoitoa. Kaikki hoitoasi koskevat tiedot ovat luottamuksellisia.


Hieronta ei korvaa lääkärissä käyntiä eikä sairauden hoitoon tarkoitettua lääketieteellistä hoitoa. Mikäli terveydentilasi arveluttaa, ole yhteydessä lääkäriin ennen hierontaan tuloa.

Sairautta tai sairauden hoitoa koskevista asioista on neuvoteltava ensisijaisesti lääkärin kanssa. Ainoastaan lääkäri voi tehdä diagnoosin sairaudesta.


Hieronta toteutetaan asiakkaan voinnin, muiden sairauksien hoidon ja tuntemusten mukaan. Kylmä- ja lämpöhoidot, TRP, MET ja TNS voidaan liittää hoitokokonaisuuteen.

Hieronta on asiakkaan tarpeista lähtevää monipuolista hoitoa

KLASSINEN HIERONTA on perinteinen hoitomuoto, jossa lihaksia ja hermostoa käsitellään hoidon aikana erilaisin sively-, hankaus-, pusertelu-, tärinä-, ravistelu- ja taputusliikkein. Hieronta lievittää kehon jännitystiloja, kipuja ja särkyjä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.


URHEILUHIERONTA aktivoi, palauttaa tai rentouttaa lihaksistoa rasituksesta. Otteet ovat muokkaavampia ja syvempiä erilaisten kudosrakenteita venyttävien liikkeiden ja painallustekniikoiden vuoksi.

Huomio on etenkin lihasten lähtö- ja kiinnittymisalueiden hieronnassa sekä arpikudosten käsittelyssä.

NIVELMOBILISOINTI parantaa nivelen ja nivelkapselin liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa nivelalueella. Mobilisointi rentouttaa lihaksia ja vapauttaa lihaskalvoja niveltä ympäröivissä lihaksissa. Jännittynyttä lihasta tai nivelaluetta rentoutetaan ja aktivoidaan luonnollisten liikesuuntien mukaisesti lempein, avaavin liikkein ja/tai vetohoidon avulla.


VENYTTELYT JA LIHASENERGIATEKNIIKAT (MET)

Venyttely auttaa lihasta palautumaan rasituksesta normaaliin lepopituuteen, parantaa verenkiertoa, rentouttaa sekä ylläpitää ja parantaa liikkuvuutta. Passiivinen venyttely on hierojan tekemää avustettua venyttelyä, johon voidaan yhdistää aktiivista liikettä osana mobilisointia mm. lievittämään kipua ja palauttamaan nivelen liikkuvuutta (MET-tekniikat).

KIVUN HOIDON lähtökohta on asiakkaan oma arvio kivusta. Kivun tuntemus voi olla satunnaista, ohimenevää, jatkuvaa tai jopa invalidisoivaa joten asiakas on oman kipunsa paras asiantuntija. Hoidon tavoitteita ovat kivun lievittyminen, toimintakyvyn koheneminen ja elämänlaadun paraneminen.


TRIGGERPISTEIDEN KÄSITTELY on kuivahierontaa, jossa kipupisteitä painetaan sormilla, rystysillä tai kyynärpäällä. Kipupisteet voivat pitää lihasta tai jopa lihasryhmiä jatkuvassa jännityksessä.


KINESIOTEIPPAUS parhaimmillaan parantaa nestekiertoa, lisää liikkuvuutta sekä herättelee kehon omia paranemisprosesseja pienten vammojen hoidossa. Heikkoa lihasta tuetaan ja aktivoidaan teippauksella kun taas yliaktiivista ja jännittynyttä lihasta rauhoitetaan. Teipit vaikuttavat iholla n. 2–4 vrk.

KOULUTETUT HIEROJAT löytyvät terveydenhuollon ammattirekisteristä, ja heidän toimintaa säätelevät terveydenhuollosta annetut lait ja asetukset.